Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

WEB https://corlumaeal.meb.k12.tr
Adres : RUMELİ MAH. TUNCA CAD. NO 1 ÇORLU / TEKİRDAĞ
VİZYON : Zeka düzeyleri yüksek öğrencileri bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az iki yabancı dil bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan dünya ile yarışan, ilgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir
MİSYON : Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin misyonunu, kurulduğu günden bugüne kadar yüklenmiş olduğu sorumluluk ve görev bilincini aşağıdaki misyon ifadesi ile vurgulamaktadır. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinin misyonu : Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR : Okulumuz, Sosyal-Kültürel ve Sportif alanda öğrencilerimizi desteklemekte ve yarışmalara katılım sağlamaktadır. Katılım sağlanan yarışmalardan öğrencilerimiz ödüller almaktadır.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Saatler : 07:30-13:45
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz
Servis :
Ulaşım : -
Yerleşim Yeri : -
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL : 39 Km İLÇE MERKEZ : 2 Km
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Tavan Puan: 442,549 Yüzdelik:3,67 Taban Puan: 392.765 Yüzdelik:11,21
Okulun Sınav Başarı Durumu : İlk 5000:2 5000-20000:9 10000-15000:4 15000-20000:2 20000-30000:8 30000-50000:22 50000-100000:42
Sportif Etkinlikler : *Okulumuz Kız Voleybol Takımı , Erkek Voleybol Takımı , Kız Basketbol Takımı , Erkek Basketbol Takımı , Futsal Takımı, Satranç ve Masa Tenisi Takımlarımızla müsabakalara katılmaktadır. *Ferdi sporlarda Yüzme, Okçuluk, Karate, Tekvando branşlarında okulumuz adına yarışmaktadırlar.
Bilimsel Etkinlikler : *Okulumuzda bulunan Fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarımız öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulayarak pekiştirmelerine olanak sağlamaktadır. *Okulumuz bilimsel anlamda yapılan projelere (Tübitak vb.) katılım sağlamakta; öğrencilerimiz yaratıcılıklarını geliştirmekte ve bilimsel proje yürütme becerilerini kazanmaktadırlar. * Okulumuz, European Schoolnet Academy sistemine kayıtlı olup öğretmenlerimiz STEM eğitimleri almakta ve STEM uygulamalarını derslerine entegre etmektedirler.
Proje Çalışmaları : *25 projeden oluşan, başvurusu yapılan ve kabul edilen TÜBİTAK 4006 bilim fuarı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Teknofest yarışmalarına 3 farklı alanda başvurulmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : *Okulumuzda 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında “Okulum Çok Dilli, Çok Eğlenceli” isimli e-twinning projesi hem ulusal hem uluslararası katılımcılarıyla başarılı bir şekilde yürütülmüş ve sonuçlandırılmıştır. *2020-2021 Eğitim öğretim yılı için 2 tane e-twinning projesi yürütülmüş ve her iki projede ulusal kalite etiketi almıştır. *2021/2022 Eğitim öğretim yılında; 4 e-twinning projesi başarılı bir şekilde yürütülmüş ve 2 ulusal kalite etiketi alınmıştır. Erasmus Projesi başvurusu yapılmıştır.